7 Mayıs 2012 Pazartesi

Kuzukulağı Salatası

Malzemeler

  • Bir bağdan biraz az kuzukulağı
  • 2 küçük domates
  • 4-5 parça kuru domates
  • 1 küçük çay bardağı arpa şehriye
  • 3-4 adet taze soğan
  • Dilediğiniz miktarda peynir(ben keçi peyniri kullandım) ve zeytinyağı
Arpa şehriyeye üstünü üç parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip şehriyeler çok fazla yumuşamayacak şekilde haşlayın. Şehriyeler haşlanırken kuru domatesleri ayrı bir kapta sıcak suda bekletin. Kuzukulağını güzelce yıkayın, saplarını ayıklayıp yaprak kısımlarını bırakın, iri yaprakları ikiye bölün, küçükler bütün kalsın. Büyükçe bir salata tabağında en alta kuzukulaklarını, üstüne haşlanmış şehriyelerin yarısını, doğranmış domates, kıyılmış taze soğan ve ince dilimlenmiş kuru domatesleri yerleştirin. Bunların üstüne kalan şehriyeleri, küp (ya da benim gibi üçgen prizma;) ) kesilmiş peynirleri serpiştirip zeytinyağı gezdirin.
Biraz ekmekle iki kişilik bir öğün olabilen salatanıza, zaten mayhoş bir tadı olan kuzukulakları nedeniyle ayrıca limon suyu ya da nar ekşisi gerekmiyor. Bu tür salataları her zaman ceviz, biraz kekik gibi ilavelerle zenginleştirmek mümkün ama ben çok fazla malzemenin birbirini gölgelemesinden hoşlanmadığım için bu kadarını yeterli buldum. Bırakalım, kuzu kulakları kendilerini göstersinler, değil mi ama:).

1 yorum:

  1. biz eskiden eskiden, kuzukulağı toplar idik bahçeden. çocukluğuma götürdün beni. getir bakalım geri.

    YanıtlaSil