15 Ağustos 2011 Pazartesi

Şekerpare

Annemin tarif defterinde en çok yumurta, yağ, unlu parmak izi taşıyan sayfalardan biri şekerpare sayfası. Bir Ramazan öğleden sonrası, bizim telaşsız, küçük mutfağımızda da pişirildi, komşularla paylaşıldı, arkadaşlarla birlikte tadıldı bu şekerpareler.

Malzemeler

    • 1 paket margarin
    • 1 su bardağı pudra şekeri
    • 2 yumurta
    • 1 paket kabartma tozu
    • Aldığı kadar un
    • Şerbet için 4 su bardağı şeker, 3.5 su bardağı su, yarım limon
Pudra şekeri ile yumurtayı çırpın, oda sıcaklığında yumuşatılmış margarini ekleyin. Aldığı kadar unu ve kabartma tozunu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Ceviz büyüklüğünde kopardığınız parçalara şekil verip yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri pembeleşinceye kadar pişirin. Şekerpareler çıkmaya yakın şerbet malzemelerini karıştırıp iki taşım kaynatın. Şekerpareler ve şerbet sıcakken, şerbetini dökün.

Tatlı Ramazanlar bu vesile ile.

2 yorum:

  1. En yakın zamanda bu aktiviteyi tekrarlamak gerektiğini düşünüyorum, tadı damağımda kaldı, bu sefer komşulara vermeyelim ama:)

    YanıtlaSil
  2. Bizim mutfak emrinize amade, ne vakit isterseniz efendim:)

    YanıtlaSil